Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-03@18:49:24 GMT

چگونه به یک اپلیکیشن پرداخت اعتماد کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۶۰۱۳۴

وقتی صحبت از اپلیکیشن های موبایل می شود شاید اولین فکری که به ذهن ما برسد بحث امنیت اطلاعات و حفظ حریم خصوصی باشد؛ مخصوصا وقتی بخواهیم یک اپلیکیشن پرداخت را نصب و استفاده کنیم. امنیت اطلاعات در این اپلیکیشن ها امری بسیار مهم و حیاتی است که برای جلوگیری از سوء استفاده و دسترسی دیگران به اطلاعات کارت بانکی باید توجه ویژه ای به آن کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما سوالی که ممکن است برایتان پیش بیاید این است که برای اطمینان از امنیت اپلیکیشن های پرداخت چه فاکتورهای را باید در نظر بگیریم تا بتوانیم به آن اعتماد کرده، کارت های بانکی خود را در آن اضافه و انتقال وجه و پرداخت های خود مانند پرداخت قبض موبایل، آب، برق، گاز، قبض تلفن ثابت، خرید شارژ و بسته اینترنت و … را با استفاده از آن انجام دهیم؟

در ادامه به تمامی این سوال ها پاسخ خواهیم داد. با ما همراه باشید.

برای اطمینان از امنیت اپلیکیشن های پرداخت بایستی به 4 فاکتور مهم توجه کنید که عبارتنداز:

1- شناخت پیشینه اپلیکیشن

2- وضعیت اپلیکیشن در استورهای معتبر

3- تبلیغات در فضاهایی که نیاز به مجوز دارند

4- بانک های طرف قرارداد

1- شناخت پیشینه اپلیکیشن

برای اطمینان و آگاهی از امنیت اپلیکیشن پرداخت، بد نیست که درباره پیشینه آن تحقیق کرده و آن را بشناسیم. اپلیکیشن های پرداخت معتبر معمولا تحت نظر یکی از بانک های کشور هستند که خود بانک مربوطه نیز تحت نظر بانک مرکزی فعالیت دارد.

برای مثال اپلیکیشن همراه کارت تحت نظر بانک آینده، اپلیکیشن آپ تحت نظر بانک کشاورزی، اپلیکیشن تاپ تحت نظر بانک پارسیان و اپلیکیشن سکه متعلق به بانک ملت است.

تمامی این اپلیکیشن های پرداخت ایمن و بزرگ متعلق به شرکت های PSP (ارائه دهنده خدمات پرداخت) یا شرکت های پرداخت یار هستند. به عنوان مثال مالک اپلیکیشن همراه کارت، شرکت «تجارت الکترونیک ارتباط فردا» بوده که جزو شرکت های پرداخت یار مجاز به انجام فعالیت در شبکه شاپرک است و اپلیکیشن آپ متعلق به شرکت «آسان پرداخت پرشین» بوده که یک شرکت PSP است.

2- وضعیت اپلیکیشن در استورها

به طور معمول، اپلیکیشن های رسمی و معتبر تعداد دانلود و نصب زیادی در استورها دارند و نظرات زیادی درباره آنها نوشته می شود. این اپلیکیشن ها معمولا چند میلیون دانلود و نصب دارند مثلا اپلیکیشن همراه کارت در کافه بازار که استور رسمی کشورمان است بالای 2 میلیون نصب فعال و بیش از 5 میلیون نصب فعال در گوگل پلی دارد.

برخی از اپلیکیشن های کوچک از نام برند اپلیکیشن های بزرگ سوءاستفاده کرده و از این طریق اقدام به کلاه برداری های اینترنتی و به دست آوردن اطلاعات بانکی افراد می کنند. برای مثال اپلیکیشن «کارت همراه»، (همان طور که می بینید اسم آن بسیار مشابه همراه کارت است) برنامه ای است که در حال سواستفاده از اطلاعات کاربران اینترنتی است و فیشینگ می کند؛ ولی اگر نام آن را در گوگل پلی سرچ کنید خواهید دید که تنها 10 هزار تا دانلود داشته است و بنابراین نمی توان به آن اعتماد کرد.

3- تبلیغات در فضاهایی که نیاز به مجوز دارند

تبلیغات در فضاهای رسمی کشور معمولا تحت نظارت نهادهای قانونی انجام می شود و تنها شرکت هایی می توانند در این فضاها تبلیغ کنند که مجوز داشته باشند. بنابراین، علاوه بر 2  فاکتوری که پیش از این ذکر شد، در صورتی که یک اپلیکیشن پرداخت در یک فضای رسمی کشور تبلیغ شده باشد می توان به آن اعتماد کرد؛ مانند بیلبوردهای تبلیغاتی.

برای انتشار بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر حتما باید از چند نهاد رسمی مجوز گرفت. پس اپلیکیشنی که برای تبلیغات از این بیلبوردها استفاده کرده باشد، تایید شده و معتبر است. مانند بنرهای تبلیغاتی اپلیکیشن همراه کارت، آپ، تاپ، 780 و … موجود در سطح شهرهای مختلف کشور.

4- بانک های طرف قرارداد

اپلیکیشن‌های پرداخت معتبر معمولا با اکثر بانک‌های مطرح کشور همکاری داشته و سرویس انتقال وجه را از آنها دریافت می‌کنند. برای این منظور، امنیت این اپلیکیشن‌ها بارها توسط این بانک‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. در واقع هر بانکی قبل از ارائه سرویس انتقال وجه به اپلیکیشن‌های پرداخت یکبار امنیت آن را به طور کامل بررسی می‌کند.

البته علاوه بر کارت به کارت از مبدا بانک های مختلف مانند کارت به کارت بانک مسکن، صادرات، ملت، ملی و سایر بانک ها، انجام سایر کارهای روزمره مانند خرید شارژ همراه اول، ایرانسل، رایتل، شاتل موبایل و خرید بسته اینترنت از همین اپراتورها، استعلام و پرداخت قبوض مختلف، استعلام موجودی حساب بانکی،استعلام قیمت و خرید بیمه شخص ثالث و … نیز در اکثر اپلیکیشن های پرداخت از جمله همراه کارت امکان پذیر است.

برای مثال اپلیکیشن همراه کارت طرف قرارداد با 32 بانک کشور، تاپ 27 بانک، اپلیکیشن سکه 28 بانک و 724 تعداد 24 بانک است.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: اپلیکیشن پرداخت اپلیکیشن های پرداخت اپلیکیشن همراه کارت اپلیکیشن پرداخت اپلیکیشن ها تحت نظر بانک بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۶۰۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن

براساس آمار بانک مرکزی، تاکنون، ۴۶/۲۳ درصد از کل قراردادهای تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن بوده که بیش‌از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت نهضت ملی مسکن این بانک بوده است.

به گزارش خبرآنلاین، ‬ بررسی آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن، حاکی از آن است که از بین ۲۶ بانک، عملکرد ۱۸ بانک در این بخش، کماکان صفر است و از تعداد ۸۶۹ هزار و ۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن، ۷۹۳ هزار و ۷۳۲ نفر موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۴‌‏/۲۶۶ هزار میلیارد تومان شده‌اند.

در همین راستا، سید عباس حسینی مدیرعامل بانک مسکن، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲، قرارداد ۳۴۱ هزار و ۸۳۷ واحد مسکونی به مبلغ بیش از ۱۵۳ هزار میلیارد تومان در بانک مسکن به امضا رسیده که بر این اساس بیش از ۵۷ درصد از کل تعهد پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن به عهده این بانک است.

وی ادامه داد: بنا بر آمار، بانک مسکن تاکنون بیشترین میزان مشارکت در طرح نهضت ملی مسکن را در کل نظام بانکی کشور داشته است؛ چنانکه این بانک از ابتدای اجرای طرح نهضت ملی مسکن تا پایان سال ۱۴۰۲ و به تنهایی بیش از ۸۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن به ۳۲۱ هزار و ۵۹۹ واحد مسکونی پرداخت کرده که در تاریخ نظام بانکی بی نظیر است.

حسینی با بیان اینکه بانک مسکن با وجود کمبود منابع مالی، همواره تمامی تلاش خود را برای تحقق تعهدات دولت مردمی و خانه‌دار کردن مردم انجام داده و در این مسیر از منابع داخلی خود نیز بیشترین پرداخت ها را انجام داده است؛ افزود: این بانک به رغم دارا بودن تعهدات خود از جمله: تکمیل پروژه‌های متعدد برنامه‌ریزی شده، احداث پروژه‌های ساختمانی شامل یکصد هزار واحد مسکونی در سراسر کشور و اجرای شهر خلیج فارس در سواحل هرمزگان، تمام توان و تلاش خود را برای اعطای تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن و نیز تسهیلات متعدد تکلیفی و حمایتی به کار بسته است.

مدیرعامل بانک مسکن افزود: بانک مسکن در سال ۱۴۰۲ در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نیز نسبت به پرداخت ۴۴ هزار و ۸۸۵ فقره تسهیلات شامل انواع تسهیلات ازدواج، فرزندآوری، ودیعه، خرید، تعمیر و ساخت مسکن معادل ۹۹ هزار و ۳۳۶ میلیارد ریال به خانواده‌ها اقدام کرده است.

حسینی افزود: همچنین، بانک مسکن در سال ۱۴۰۲، ۳۴ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به ۱۶ هزار و ۹۵۸ جوان پرداخته است.

وی گفت: پرداخت تعداد ۱۵ هزار و ۶۵۸ فقره تسهیلات حوادث غیرمترقبه بالغ بر ۸ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال در بخش‌های ساخت، تکمیل، معیشتی و کشاورزی در مناطق آسیب دیده در سال ۱۴۰۲ از اقدامات این بانک برای کمک به جبران خسارات و آسیب های وارده به هموطنان عزیز بوده است.

دیگر خبرها

  • معمای وام ازدواج ۱۴۰۳ چگونه حل می‌شود؟
  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت
  • درخواست تسهیلات طرح پذیرنده ملی هم آنلاین شد
  • هزینه قبوض تلفن ثابت در سال 1403
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات