Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@15:42:23 GMT

درباره کیف پول الکترونیکی چه می‌دانید؟

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۳۸۸۰۳

درباره کیف پول الکترونیکی چه می‌دانید؟

تاریخچه کیف پول

تاریخچه استفاده از کیف پول، ارتباط تنگاتنگی با روی کار آمدن اسکناس دارد. دلیل اصلی استفاده از کیف پول این بود که اشخاص تمام پول و سرمایه خود را در طی روز جابجا نکرده و تنها مقدار مورد نیاز روزانه خود را به همراه داشته باشند. با استفاده از کیف پول، هر میزان وجه که جهت گذراندن امور روزانه مورد نیاز بود، قابل حمل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب کیف پول به یکی از وسایل ضروری هر شخص تبدیل شد.

با پیشرفت علم و گسترش استفاده از گوشی‌های هوشمند و کامپیوترها، کاربرد پول به شکل اسکناس کاهش یافت. در دوران کنونی، تبادلات به صورت الکترونیکی و با استفاده از تلفن‌های همراه بسیار متداول شده است. در حال حاضر ۸۰ درصد تبادلات مالی در ایالات متحده به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. با توجه به این افزایش چشمگیر استفاده از تکنولوژی در تبادلات بانکی، مفهوم کیف پول الکترونیکی نیز روی کار آمده‌ است.

کیف پول الکترونیکی چیست؟

کیف پول الکترونیکی یک سرویس آنلاین است که با استفاده از آن می‌توانید تراکنش‌های اینترنتی مانند خرید شارژ و خرید اینترنت، پرداخت قبوض و ... را با گوشی موبایل خود یا کامپیوتر انجام دهید. کاربرد کیف پول بانکی الکترونیکی همانند کیف پول معمولی است ولی کیف پولی که به جای اسکناس و سکه، حاوی وجه و اعتبار الکترونیکی است.

مزایای استفاده از کیف پول‌ الکترونیکی

سهولت در استفاده
امن و مطمئن
سرعت بالا
ارتباط آسان با سایر حساب‌ها
تجمیع تراکنش‌های خرد

انواع کیف پول الکترونیکی

به طور کلی سه نوع کیف پول الکترونیکی وجود دارد:

کیف پول‌های بسته

در کشور ما عموما این خدمات در قالب کارت‌های هدیه ارائه می‌شود که مبالغ از قبل مشخصی در آنها قرار دارد.

کیف پول‌های نیمه بسته

بانک مرکزی برای صدور این گونه کیف‌ پول‌های الکترونیکی باید مجوز صادر کند. نمونه‌ی این کیف پول الکترونیکی در ایران، اپلیکیشن هایی هستند که شما می‌توانید در آنها حساب کاربری خود را با استفاده از کارت‌های بانکی شارژ کنید و در خریدها از آن استفاده کنید.

کیف پول‌های باز

این کیف پول‌ها را فقط از طریق بانک‌ها یا در همکاری با بانک‌ها می‌توان صادر کرد. از این کیف پول‌ها می‌توان در تمام تراکنش‌ها استفاده کرد و همچنین می‌توان از دستگاه‌های خودپرداز پول دریافت کرد. نمونه‌ی این کیف‌ها در داخل کشور همچنان در مراحل آزمایشی به سر می‌برد.

کیف پول‌های الکترونیکی رایج دنیا

کیف پول الکترونیکی از طریق حساب بانکی قابل شارژ کردن است. با استفاده از این کیف پول بانکی، دیگر نیازی نیست برای هر ارسال یا دریافت پول، از کارت بانکی استفاده کرد. می‌توان پول به کیف پول بانکی واریز و یا برداشت کرد و موجودی درون آن را کنترل کرد.

در حال حاضر استفاده از اپلیکیشن‌های کیف پول الکترونیکی در تمام دنیا گسترش یافته‌است. شرکت‌های نامداری در سطح جهان چنین اپلیکیشن‌هایی به بازار عرضه کرده‌اند. معروف‌ترین این اپلیکیشن‌ها «Google Pay Send»، «Apple Pay»،‌ «Samsung Pay»، «Paypal»، «Venmo» و … هستند.

Google Pay Send

کیف پول بانکی الکترونیکی، نخستین بار در سال ۲۰۱۱، بصورت محدود توسط کمپانی «گوگل» و تحت عنوان «Google Wallet» عرضه شد و بعدها به «Google Pay Send» تغییر نام داد. این کیف پول مجهز به تکنولوژی ارتباط از راه نزدیک (NFC) است و صرفا بر روی گوشی‌های تلفن همراه مجهز به این تکنولوژی قابل اجرا است.

Apple Pay

پس از «گوگل» و در سال ۲۰۱۴ کمپانی «اپل» از اپلیکیشن کیف پول بانکی «Apple Pay» رونمایی کرد که از تلفن‌های هوشمند ساخت کمپانی اپل پشتیبانی می‌کرد. نحوه کارکرد این کیف پول ااکترونیکی نیز مانند کیف پول گوگل است و خرید صرفا از طریق دستگاه‌های NFC مقدور است.

 

Samsung Pay

در سپتامبر سال ۲۰۱۵ کمپانی «سامسونگ» نیز از کیف پول بانکی الکترونیکی «Samsung Pay» یا «Loop Pay» پرده‌برداری کرد. نحوه کار با اپلیکیشن کیف پول سامسونگ نیز مانند کیف پول گوگل و اپل است با این تفاوت که کیف پول سامسونگ مجهز به سیستم انتقال امن مغناطیسی (MST) است. تکنولوژی MST این امکان را فراهم می‌کند که خرید از فروشگاه‌های فاقد سیستم NFC نیز صورت پذیرد.

 

کیف پول الکترونیکی همراه کارت

در ایران هم مانند سایر کشورهای جهان، استفاده از کیف پول الکترونیکی رو به افزایش است. در این میان، «همراه کارت» هم به عنوان یک اپلیکیشن پرداخت آنلاین وجه، در کنار دیگر خدمات بانکی موجود در اپلیکیشن، خدمات گسترده‌ای در زمینه کیف پول بانکی الکترونیکی ارائه داده است. امکان انجام امور بانکی و پرداخت‌های روزانه بدون نیاز به حضور در بانک و صرفا از طریق شارژ کردن کیف پول الکترونیکی، در این اپلیکیشن امکانپذیر است.

پرداخت قبض آب، برق، گاز، خرید شارژ همراه اول، ایرانسل، رایتل، شاتل موبایل، خرید بسته اینترنت از همین اپراتورها، دریافت موجودی، پرداخت خلافی خودرو، شارژ کارت بلیط مترو، خرید بلیط تک سفره، پرداخت کرایه تاکسی و نیکوکاری از جمله خدماتی هستند که بدون نیاز به وارد کردن مشخصات کارت بانکی (رمز دوم ثابت یا پویا و CVV2) در هر تراکنش و تنها با شارژ کردن کیف پول الکترونیکی، می‌توانید از آن‌ها بهره‌مند شوید.

در واقع، یکی از کاربردهای مفید کیف پول، استفاده از آن در تراکنش‌های خرد است که هر بار نیازی به ورود رمز دوم نیست. همچنین، اگر کیف پول شما شارژ داشته باشد، با استفاده از ویجت همراه کارت می‌توانید تنها با یک کلیک شارژ بخرید.

علاوه بر موارد گفته شده در بالا، امکان خرید بیمه شخص ثالث به صورت آنلاین هم در همراه کارت فرآهم شده است. شما می‌توانید به راحتی قیمت بیمه شرکت‌های مختلف را مشاهده و مقایسه کرده و بدون مراجعه حضوری اقدام به خرید بیمه شخص ثالث کنید.

منبع: فارس

کلیدواژه: پول کیف اینترنت تلفن همراه کیف پول بانکی الکترونیکی کیف پول الکترونیکی استفاده از کیف پول اپلیکیشن ها کیف پول کیف پول همراه کارت کیف پول ها کیف پول تراکنش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۳۸۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود

ایتنا - دانشمندان یک باتری ساخته‌اند که ظرف فقط چند ثانیه شارژ می‌شود.
گروهی از پژوهشگران در کره جنوبی به این پیشرفت بزرگ در نسل بعدی باتری‌های سدیمی دست پیدا کردند، که از باتری‌های لیتیوم‌‌ـ‌یونی متداول موجود در تلفن‌های هوشمند و خودروهای برقی ارزان‌تر و ایمن‌تر است.

سدیم (Na) علاوه بر این ۵۰۰ برابر فراون‌تر از لیتیوم است، و در عین حال این پتانسیل را دارد که نسبت به همتای لیتیوم‌-‌یونی‌اش ظرفیت شارژ و بازده بیشتری داشته باشد.

تاکنون، باتری‌های سدیم‌-‌یونی با محدودیت‌هایی مانند مدت شارژ طولانی و کمبود ظرفیت ذخیره مواجه بوده‌اند که مانع از آن می‌شد در مقیاس قابل‌توجهی پذیرفته و استفاده شوند.

پژوهشگران موسسه علم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) توانسته‌اند با طراحی و ساخت یک باتری سدیم‌-‌یونی پرتوان پرانرژی با قابلیت شارژ سریع بر این مشکلات غلبه کنند.

آن‌ها این کار را با تلفیق موادی که معمولا در باتری‌های مناسب ابرخازن‌ها به کار می‌روند انجام دادند، که در همه چیز یافت می‌شوند از سیستم‌های ترمزگیری بازیافتی در خودروهای برقی گرفته تا تنظیم درجه پره‌های پروانه توربین بادی.

این باتری جدید از لحاظ تراکم انرژی از باتری‌های لیتیوم‌ـ‌یونی موجود در بازار پیشی می‌گیرد و از آن می‌توان هم در خودروهای تمام‌برقی و هم لوازم الکترونیکی مصرفی استفاده کرد.

پروفسور جونگ کو کانگ از دانشکده مهندسی و علوم مواد موسسه علم و فناوری پیشرفته کره، که هدایت این پژوهش را بر عهده داشته است، گفت: «این دستگاه ذخیره انرژی هیبرید سدیم‌ـ‌یونی قادر است به‌سرعت شارژ شود و به تراکم انرژی ۲۴۷ وات‌ساعت/کیلوگرم و تراکم توان ۳۴ هزار و ۷۴۸ وات/کیلوگرم برسد.»

او در ادامه افزود «این یک پیشرفت در غلبه بر محدودیت‌های موجود سیستم‌های ذخیره انرژی است» و گفت پیش‌بینی می‌کند که «کاربرد گسترده‌‌تری در دستگاه‌های الکترونیکی گوناگون» خواهد داشت.

این پژوهش با عنوان «آند رسانای چندظرفیتی با بلورینگی پایین دوپ‌شده با سولفید آهن و کاتد دوپ‌شده با اکسیژن سطح ویژه بالا از چارچوب‌های کربن گرافیتیک متخلخل سه‌بعدی غنی از نیتروژن برای ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون با عملکرد بالا» در نشریه «مواد ذخیره انرژی» (Energy Storage Materials) منتشر شده است.

این پیشرفت چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که گروهی از پژوهشگران در ژاپن فرایند جدیدی برای تولید انبوه باتری‌های سدیمی جامد کشف کردند.

این فناوری جدید با بهبود قابل‌ملاحظه ظرفیت شارژ باتری خودروهای برقی و افزایش بیش از دوبرابری مسافتی که خودروهای برقی در حال حاضر [با هر بار شارژ] طی می‌کنند، احتمالا می‌تواند اضطراب محدوده [رانندگان] را رفع کند. 

دیگر خبرها

  • واردات ۲ هزار اتوبوس برقی برای تهران در دست اقدام است
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • کدام بانک‌ها خدمت چک الکترونیکی را ارائه می‌دهند؟
  • کلید رشد آینده خودرو‌های برقی در کجاست؟
  • آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز مهار شد
  • مهار آتش‌سوزی در مغازه شارژ سیلندر گاز
  • با ده دقیقه شارژ ۳۲۰کیلومتر رانندگی کنید!
  • هشدار اپل به آیفون‌داران: مراقب آتش‌ گرفتن گوشی خود باشید!
  • آموزش: با این راهکار ساده دمای گوشی خود را پایین بیاورید!
  • ساخت نوعی باتری سدیمی که ظرف چند ثانیه شارژ می‌شود